Комунальний заклад
"ТЕРИТОРІЯ ДОБРА"

Обґрунтування ДК 021:2015: 03220000-9 — Овочі, фрукти та горіхи UA-2023-10-04-013626-a

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі ДК 021:2015: 03220000-9 — Овочі, фрукти та горіхи
 (
цибуля ріпчаста, морква, капуста свіжа, буряк столовий, банани, яблука, виноград, апельсини)  UA-2023-10-04-013626-a

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710

«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

 

  1. 1.                Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія Навчально-реабілітаційний центр в с. Ясининичі Рівненської обласної ради;                              35336, вул. Садова, 51а, с. Ясининичі, Рівненський район, Рівненська область; код за ЄДРПОУ – 25314596; категорія замовника – юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.
  2. 2.                Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015: 03220000-9 — Овочі, фрукти та горіхи
     (
    цибуля ріпчаста, морква, капуста свіжа, буряк столовий, банани, яблука, виноград, апельсини)
  3. 3.                Ідентифікатор закупівлі:UA-2023-10-04-013626-a
  4. 4.                Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
    Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться до Навчально-реабілітаційного центру в                          с. Ясининичі Рівненської обласної ради для харчування вихованців у                   жовтні-грудні 2023 року

 

№ п/п

Найменування товару

Кількість (обсяг), кг

Технічні та якісні характеристик товару

  1. 1.                    

Цибуля ріпчаста

385

Цибуля ріпчаста має бути не пошкодженою, високоякісною (гнила і зіпсована не допускається), чистою, не підмороженою, властива для даного ботанічного сорту форми і кольору, без порожнього та твердого денця, без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень, не проросла, достатньо сухою (з сухими верхніми лусками і висушеною шийкою), без надлишкової поверхневої вологості та без стороннього запаху та присмаку. Споживче пакування полімерна сітка вагою від 10 кг – 25 кг.

  1. 2.                    

Морква

285

Морква. Коренеплоди мають бути гладенькими свіжими, цілими, чистими, незів'ялими, не тріснутими, не підмороженими, без пошкоджень шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, правильної форми та забарвленню типової для ботанічного сорту, з довжиною черешків не більше 2 см або без них. Споживче пакування полімерна сітка вагою від 10 кг – 25 кг. Відповідно вимогам стандартизації та сертифікації України.

  1. 3.                    

Капуста свіжа

785

Капуста свіжа за характеристикою і нормою - ранньостигла, середньостигла та пізньостигла. Товарний сорт - перший. Качани повинні бути свіжими, цілими, щільними, цілком сформованими, різного ступеня щільності (не пухка), не пошкодженими шкідниками. Мати нормальний запах властивий даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку, Без  загнилих, жовтих, зів’ялих та забруднених листків. Споживче пакування полімерна сітка вагою від 10 кг – 25 кг. Відповідно вимогам стандартизації та сертифікації України.

  1. 4.                    

Буряк столовий

315

Буряк столовий першого гатунку. Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не гнилі, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типові для ботанічного сорту за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше ніж 2,0 см або обрізаних в рівень з плечиками коренеплода. Допустимі коренеплоди з надламаними корінцями. Не пошкоджені шкідниками. Споживче пакування полімерна сітка вагою від 10 кг – 25 кг.

  1. 5.                    

Банани

285

Банани повинні бути вищого ґатунку, свіжі, цілі, чисті, з жовто-зеленкуватим забарвленням шкірки, та з незначними залишками зелені на кінцях. М’якоть щільна, шкірка легко від неї відділяється, без механічних пошкоджень та тріщин, без ознак гнилі, без пошкоджень шкідниками, не уражені хворобами, без плям. За розміром -середні. Не допускаються плоди підморожені.

  1. 6.                    

Яблука

180

Яблука овинні бути свіжі, столові, порційні, середнього розміру, стиглі, цілі, чисті, без сторонніх запахів та присмаків, без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкодження шкідниками. Плоди за формою і забарвленням, властиві даному помологічного сорту, з плодоніжкою або без неї, але без пошкоджень шкірки плоду.

  1. 7.                    

Виноград

50

Виноград повинен бути вирощений в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Ягоди мають бути цілі, здорові, чисті, щільні, без механічних пошкоджень та тріщин, без ознак гнилі, пошкоджень шкідниками та хворобами, не в’ялі, достатньої зрілості, колір відповідного виду, без плям. Товар повинен постачатися в належній тарі, яка відповідає характеру товару і захищає від пошкоджень під час транспортування (доставки), упаковують в дерев’яні ящики або картонні коробки. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. Без ГМО. Поставка товару здійснюється відповідно до сезону

  1. 8.                    

Апельсини

400

М`якоть плодів солодка, соковита. Вирощені в природних умовах без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО.  Апельсини свіжі, чисті, не в`ялі, достатньо зрілі, без ознак гнилі, без механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Розмір – середній, кожура середньої щільності, типовою для даного сорту форми і забарвлення. Вміст нітратів мг/кг, не більше норм визначених ДСТУ.

 

  1. 1.                Поставка товару має здійснюватися на автотранспорті, що призначений та обладнаний для перевезення охолоджених (заморожених) продуктів харчування. Постачальник забезпечує належне санітарне утримання виробничих приміщень, обладнання, інвентарю, а також контролює дотримання працівниками виконавця правил особистої гігієни. Водій та особи, які супроводжують продукти в дорозі та виконують навантажувально-розвантажувальні роботи повинні мати медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та забезпечені санітарним одягом (халат, рукавиці). Продукція, що поставляється повинна відповідати санітарно-гігієнічним нормам.
  2. 2.                Товар, що є предметом даної закупівлі, повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам (ТУ, ДСТУ), затвердженим у встановленому законодавством України порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами), Законів України  «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 р. №142-16, спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 р. №620/563.

 

  1. 5.                Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до потреби  на жовтень-грудень 2023 року, за цінами, з урахуванням статистичних даних та економічних чинників, що впливають на ціноутворення для продуктів харчування на ринку. Під очікуванні кошторисні призначення.
  2. 6.                Очікувана вартість предмета закупівлі у період до 31 грудня 2023 року (включно) становить 90 000 грн. 00 коп. (Дев'яносто тисяч гривень грн. 00 коп.).
  3. 7.                Очікувана вартість предмету закупівлі визначена виходячи з необхідної кількості овочів та фруктів для харчування вихованців відповідно до Постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” для Навчально-реабілітаційному центрі в с. Ясининичі Рівненської обласної ради у жовтні – грудні 2023 року, розрахунку ціни на підставі примірної методики визначення очікуваної вартості закупівлі затвердженої наказом Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 та методом порівняння цін на ринках Рівненської області, з урахуванням статистичних даних та економічних чинників, що впливають на ціноутворення на ринку.